Trends en Ontwikkelingen

Wat zijn de trends en op welke wijze kunnen we die beïnvloeden. Voor elke ondernemer en beleidsmaker is het een belangrijke vraag. Wij hebben kennis en data die kunnen helpen bij het ontwikkelen van beleid, het realiseren van bedrijfsplannen en innovaties.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over trends, ontwikkelingen of benchmarking neem dan contact met ons op.

 

Enkele belangrijke  trends en verwachte ontwikkelingen in 2022 die invloed hebben op wellness en wellbeing:

  • Corona zal ook in 2022 invloed hebben op de wellnessmarkt. Wellness is gevoelig voor de coronamaatregelen mede omdat het gerelateerd kan zijn aan de  (semi) contactberoepen.  
  • Duurzaamheid is in alle facetten van bedrijfsvoering belangrijk. Groen inkopen en maximale CO2 reductie bij de eigen activiteiten is essentieel. Daarnaast is natuurherstel een belangrijke drijfveer.
  • De vraag naar decentrale wellness bij logiesaccommodaties blijft toenemen. Denk daarbij aan een sauna of hottub bij een appartement of bungalow. 
  • We willen gezond oud worden, daarbij past een holistische benadering van wellbeing. Gezond eten, behandelingen met lokale, natuurlijke producten en aandacht voor duurzaamheid zijn belangrijk. 
  • 90 % van de Nederlandse bevolking gebruikt social media. Samen met Finland zijn we binnen de EU het meest digitaal vaardig. Technologische ontwikkelingen zoals herkenningstechnologie, big data, robots, virtual customer experience, augmented reality kunnen veel toegevoegde waarde hebben in de hospitality en dus ook in de wellness industry. 
  • Tijdens de vrije tijd wil men steeds meer actief beleven door zelf iets toe te voegen, te leren, veranderen, verbeteren en de activiteit moet betekenis hebben. 
  • De afgelopen “Corona” jaren hebben hun weerslag op de arbeidsomstandigheden. Burn-out klachten nemen toe. Mentaal en lichamelijk welzijn worden steeds belangrijker.
  • Thuiswerken is nu de norm. Ook al zullen de maatregelen straks minder oproepen tot thuiswerken. De technologische voortgang en de voordelen hiervan zullen ervoor zorgen dat thuiswerken zal blijven. Werk en vrije tijd gaat daarmee steeds meer vervloeien. Een juiste balans in werk en ontspanning in de thuissituatie is dan essentieel. 
  • Krapte op de arbeidsmarkt. De wellnessmarkt is arbeidsintensief. Door krapte op de arbeidsmarkt blijft het een uitdaging om medewerkers te werven. Technologie gaat hierin een steeds grotere rol spelen.